
ارتودنسی بزرگسالان
چرا، چطور، کجا، چه کسی و چه چیزی
تا به امروز هرگز این چنین راه های بسیاری برای صاف شدن دندان ها وجود نداشت. بنابراین مهم است که تصمیم درستی بگیرید.
این راهنما جهت کمک به شما برای حرکت به سوی گزینه های مختلف درمانی و انتخاب یک روش درمانی مناسب نوشته شده است.
ارتودنسی تنها صاف کردن دندان ها نیست، بلکه می تواند ظاهر، طرز جویدن و سلامتی کل دهان شما را تغییر دهد. این یک تخصص است که ترکیبی است از علم و هنر.
چرا
دلایل خواستن دندان های صاف و مرتب در زندگی بزرگسالان زیاد و بسیار متنوع است، بخصوص به این دلیل که دندان ها می توانند با بالارفتن سن حرکت کنند و نامرتب شوند. دلایل دیگر اینکه ممکن است شما:
صاف و مرتب شدن دندان ها فقط در مورد ظاهر نیست بلکه می تواند در مورد عملکرد دندان ها نیز مفید باشد. منظور از عملکرد نحوه گاز زدن و جویدن است.
چطور
امروزه براکت ها در انواع مختلف از نظر ظاهر، جنس و اندازه وجود دارند. بطور کلی هیچ براکتی از نظر سریع تر بودن قابل پیش بینی نیست و هر یک از سه دسته گسترده براکتها دارای مزایا و معایبی هستند.
براکتهای ثابت سنتی (قطاری)
براکت های سنتی و سیمی سیستم های بسیار مؤثری برای حرکت دندان ها هستند که در طول سالها استفاده و آزمایش شده اند. آنها در انواع مختلف برای پشت و جلو دندان ها با تغییرات جزئی در طرح و ظاهر وجود دارند. امروزه براکتهای غیرقابل دید متنوعی نیز وجود دارند که براکت های شفاف (کریستالی) و یا براکتهایی که پشت دندان ها قرار می گیرند(براکتهای لینگوال) از آن جمله اند.
الاینرهای شفاف
این نوع الاینرهای شفاف که مانند یک محافظ دهانی هستند به صورت جداگانه برای شما و دندان های شما ساخته شده اند. به شما هر چند هفته یکبار یک الاینر جدید داده می شود تا به تدریج دندان هایتان را به موقعیت جدید تبدیل کند.
درمان ارتوسرجری(ارتودنسی همراه جراحی)
برای گروه کمی از بزرگسالان با براکت ها به تنهایی نمی توان نتیجه دلخواه را بدست آورد. آنها همچنین به جراحی برای تغییر موقعیت فک نیاز دارند.
کجا
شما می توانید درمان خود را در یک مطب یا بیمارستان با توجه به نیاز و انتخاب پزشک خود انجام دهید. برای انجام درمان با توجه به انتخاب متخصص ارتودنسی خود می توانید در مطب یا به بیمارستان ارجاع داده شوید.
به شما توصیه می شود که اطمینان حاصل کنید که پزشک یا متخصص ارتودنسی شما دارای مهارت و تجربه لازم است. اگر مطمئن نیستید همیشه می توانید نظر متخصص ارتودنسی دیگر را نیز بدانید.
نقطهکلیدی
اگر مدت طولانی از عمر خود را با دندان های نامرتب سپری کرده اید، ممکن است برای شما مشکلات دیگر مانند سایش ناشی از دندان های نامرتب بوجود آید. بنابراین لازم است که یکبار دندان های شما توسط متخصص ارتودنسی مرتب شوند.
نقاطکلیدی
چه کسی
چه کسی درمان ارتودنسی را انجام می دهد؟
بسیاری از دندانپزشکان عمومی بیماران ارتودنسی خود را به متخصص ارتودنسی با مهارت و تجربه ارجاع میدهند. آموزش پیشرفته متخصص ارتودنسی جهت تشخیص و همچنین شناسایی موارد پیچیده یا برخورد با حرکات دندانی غیرمنتظره که ممکن است در طول درمان رخ دهد مهم است.
نکات:
انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی برای پاسخگویی به نیازهای شما، مهمتر از انتخاب روش ارتودنسی است.
جهت کمک به شما در پیداکردن یک متخصص ارتودنسی خوب، سوالاتی در زیر مطرح شده است:
این سوالات عبارتند از:
چه چیزی
داندان های نامرتب
نزدیک به ۴۵ درصد افراد دارای درجه نامرتبی دندان ها هستند. این شایع ترین دلیل بزرگسالان برای شروع درمان ارتودنسی است. در برخی موارد کشیدن دندان جهت ایجاد فضا برای منظم و در یک ردیف قرارگرفتن دندان ها ضروری است.
دندان های فاصله دار
فاصله بین دندان ها می توانند در موارد بسیاری از جمله فک های بزرگتر از حد معمول یا دندان های کوچکتر از حد معمول بوجود بیایند. در برخی موارد دندان های دائمی رشد نمی کنند و این باعث می شود که فاصله هایی بین دندان ها در دهان ایجاد شود.
دندان های جلوزده
یکی دیگر از مشکلات رایج، داشتن فک پایینی است که بیش از حد عقب قرار دارد و باعث می شود که دندان های بالا به نظر جلو زده بیایند. همچنین دندان های بالا می توانند به سمت جلو حرکت کنند.
اوپنبایت
دندان های بالا و پایین در جلو دهان به همدیگر نمی رسند
اغلب ظاهر دندان ها کمتر باعث نگرانی می شود در حالی که مشکل بیشتر در گاززدن غذاهایی مانند سیب و… می باشد. بطور شگفت انگیزی اوپن بایت یک مشکل پیچیده برای درمان است و ممکن است نیاز به جراحی فک باشد.
دیپبایت
دندان های بالا بیش از حد دندان های پایین را پوشانده
هنگامی که دندان های بالایی شما بیش از حد روی دندان های پایین را پوشانده باشد، می تواند به شما آسیب بزند. در هنگام جویدن دندان های پایین به پشت دندان های بالا برخورد می کنند که منجر به سایش و بطور بالقوه آسیب به لثه ها می شود. برخی از افرادی که دندان های دیپ بایت دارند دندان های جلو آنها به سمت داخل متمایل شده است.
کراسبایت
دندان های بالا پشت دندان های پایین قرار گرفته
نه تنها کراس بایت یک لبخند نامتقارن ایجاد می کند بلکه غذا خوردن را بیشتر به چالش می کشد چرا که جویدن بطور طبیعی وجود ندارد. دندان ها بطور ناخوشایندی روی هم آمده اند که باعث آسیب رساندن به دندان ها می شود. در موارد شدید ارتودنسی همراه جراحی فک (ارتوسرجری) ممکن است نیاز باشد.
کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به دکتر بهادر درانی میباشد.
به این مقاله امتیاز دهید