انواع براكتها

انواع براكتها

براکتهای فلزی (Metals Braces)

رایج ترین نوع براکت ، براکت فلزی می باشد .که امروزه راحترین نوع براکت برای بیماران است.
این قبیل براکت ها از استیل ضد زنگ مرغوب ساخته شده که دندانها را با استفاده از براکتهای فلزی و سیم ارتودنسی صاف می کندتوسط متخصص ارتودنسی. براکتهای فلزی جهت داشتن لبخندی متفاوت ورنگی به بیمارامکان انتخاب و استفاده ازالاستیک های رنگی را می دهد.


 

دکتر درانی متخصص ارتودنسی

براكتهای خودکار

این نوع از براکتها از مواد مشابه براکتهای فلزی ساخته شده است که احتیاجی به الاستیک های رنگی نمی باشد و تعداد جلسات حضور بیمار در مطب کاهش پیدا می کند.

براکتهای خودکار انواع فلزی، سرامیکی و یا شفاف می باشد. اندازه این نوع از براکتها مشابه براکتهای فلزی است اما بجای الاستیکهای رنگی به دور براکتها از زبانه های فلزی استفاده شده است که سیم ارتودنسی را در محل خود نگه می دارد توسط متخصص ارتودنسی.

زبانه های روی براکت ، اصطکاک کمتری به دندان وارد کرده ونیازمند تنظیمات کمتری است و متعاقباَ حرکت دندانی سریعتر می شود.


 

دکتر درانی متخصص ارتودنسی

براكت های شفاف (سرامیکی)

براکتهای سرامیکی از مواد شفاف که خیلی کمتر قابل مشاهده و تشخیص نسبت به براکتهای فلزی می باشد، ساخته شده است. به همین دلیل این نوع از براکتها معمولاَ برای بیماران جوان تر و بزرگسال که به زیبایی اهمیت زیادی می دهند استفاده می شود.

درحالی که آنها برجستگی کمتری را دارا می باشند و نیازمند مراقبت و رعایت بهداشت بیشتری ازجانب بیمار می باشد به توصیه متخصص ارتودنسی.

چرا که آنها در معرض شکستگی بیشتری نسبت به براکتهای فلزی می باشند. به همین دلایل براکتهای سرامیکی بیشتر در دندان های قدامی فک بالا استفاده می شوند تا در دندان های فک پایین.


 

دکتر درانی متخصص ارتودنسی

 

ارتودنسی نامرئی (invisalign)

ارتودنسی نامرئی روشی نسبتاً جدید در دنیا است که بدون استفاده از براکت ها و سیم  توسط متخصص ارتودنسی انجام می شود. از مزیت های آن کمتر دیده شدن است. در ارتودنسی نامرئی، پلاک های نگهدارنده متحرک به صورت یونیک مخصوص هر بیمار ساخته می شوند به این ترتیب که پلاک های متحرک توسط متخصص ارتودنسی با کمک ابزارهای کامپیوتری و نرم افزار مخصوص پس از تشخیص و طرح درمان ساخته می شوند. برای هر بیمار چندین پلاک ساخته می شود و بیمار با توجه به مراحل درمان به ترتیب به مدت لازم از این پلاک های شفاف استفاده می کند و هر پلاک موقعیت دندان ها را تا حدی به موقعیت ایده آل نزدیک می کند و در نهایت بعد از استفاده از آخرین پلاک دندان ها مرتب می شوند.

ارتودنسی نامرئی را معمولاً بیمارانی انتخاب می کنند که به زیبایی چهره خود اهمیت می دهند و استفاده از سیم و براکت ها را برای خود مناسب نمی دانند. بنابراین هنگامی که پلاک های شفاف را روی دندان ها می گذارند اصلاً قابل مشاهده و تشخیص نخواهد بود و هیچ کس متوجه ارتودنسی دندان های شما نخواهد شد. بیشتر بیماران ارتودنسی نامرئی بزرگسالان و افراد میانسال هستند. از مزایای ارتودنسی نامرئی (شفاف) این است که می توانید هنگام غذا خوردن آنها را از دهان خارج کنید و بدون نگرانی از کنده شدن براکت ها هر غذایی را نوش جان کنید و بعد از آن دندان ها را شسته، مسواک بزنید و سپس دوباره پلاک های شفاف را در دهانتان بگذارید. در نتیجه بهداشت دهان نیز با آن آسانتر است.

ارتودنسی نامرئی همچنین برای بیمارانی مناسب است که نامرتبی دندان هایشان خفیف است و یا بین دندان هایشان کمی فاصله است. بیماران دارای ناهنجاری های متوسط تا شدید دندانی از قبیل اووربایت، آندربایت، کراس بایت و… به روش های درمانی پیچیده تری نیاز دارند.

مدت درمان ارتودنسی نامرئی با توجه به ناهنجاری دندانی معمولاً حدود یکسال می باشد و بیمار باید روزی حداقل ۲۲ ساعت پلاکهای شفاف را در دهان خود بگذارد. هزینه درمان این ارتودنسی نسبت به ارتودنسی ثابت بسیار بالا می باشد.

مراجعه به مطب متخصص ارتودنسی هر دو هفته یکبار می باشد که متخصص ارتودنسی با توجه به حرکت دندان های شما پلاک قبلی را گرفته و پلاک جدیدی روی دندان ها می گذارد.

مزیت ها ی ارتودنسی نامرئی

  1. در ارتودنسی نامرئی هیچ سیم و براکتی در دهان نیست.

  2. در ارتودنسی نامرئی بیمار از بهداشت بالایی بر خوردار است.

  3. در ارتودنسی نامرئی بیماران حساس به ظاهرشان حس بهتری دارند.

  4. در ارتودنسی نامرئی امکان پوسیدگی و التهاب لثه خیلی کمتر می باشد.

  5. در ارتودنسی نامرئی بیماران راحتر مواد غذايی را می جوند.

  6. در ارتودنسی نامرئی بیماران امکان دیدن نتیجه مجازی پایان کار خود را با نرم افزارهای سه بعدی را دارند.

  7. در ارتودنسی نامرئی بیمار احساس راحتری دارد.

  8. در ارتودنسی نامرئی بیمار در امانتر می باشد

  9. در ارتودنسی نامرئی در بعضی از ناهنجاریها مدت درمان کوتاهتر می باشد.

  10. در ارتودنسی نامرئی از دو پلاک متحرک استفاده می شود.

  11. در ارتودنسی نامرئی نتیجه درمان دربعضی ها می تواند سریعتر باشد.

معایب ارتودنسی نامرئی

  1.   هزینه ارتودنسی نامرئی در امریکا ۹۰۰۰ دلار می باشد.

  2. در ارتودنسی نامرئی بیمار باید ۲۲ ساعت در روز از این پلاکها استفاده کند.

  3. در ارتودنسی نامرئی در صورت عدم همکاری بیمار ،درمان با موفقیت نخواهد بود.

  4. در ارتودنسی نامرئی بیماران حساس تا یک مدت لثه ها و دندانها بسیار حساس می باشند.

  5. در ارتودنسی نامرئی امکان گم شدن پلاکها بالاست.

  6. در ارتودنسی نامرئی امکان شکسته شدن پلاک می باشد.

  7. در ارتودنسی نامرئی امکان درمان همه ناههنجاریها نمی باشد.

  8. در ارتودنسی نامرئی کنترل درمان دردست بیمار است.

  9. در ارتودنسی نامرئی تکلم بیمار در بعضی بیماران به مشکل می خورد.

  10. در ارتودنسی نامرئی امکان به پایان رساندن درمان با کیفیت صد در صد نمی باشد و باید در نهایت در ماهای اخر درمان از براکتهای ارتودنسی استفاده کرد.

  11. در ارتودنسی نامرئی امکان داشتن زندگی عاشقانه و رمانس را نخواهید داشت چراکه نمی توانید بادر ارتودنسی نامرئی معشوقه خود را ببوسید.

  12. در ارتودنسی نامرئی تعداد جلسات ویزیت هر دو هفته خواهد بود که ایاب وذهاب خسته کننده است.

  13. در ارتودنسی نامرئی امکان داشتن درد بعلت لبه های تیز پلاکهای شفاف زیاد است.

  14. در ارتودنسی نامرئی امکان خشک شدن وملتهب شدن بافتها است.

  15. در ارتودنسی نامرئی فقط امکان نوشیدن آب با آنها می باشد ۲۲ ساعت در روز که این موضوع مستقیماً روی رژیم غذائی تأثیر می گذارد.

 

 

دکتر درانی متخصص ارتودنسی

براكت های لینگوالی (داخل دهانی)

براكت های لینگوالی داخل دهان بیمار در پشت دندان ها به صورت مخفی و ناپیدا وصل می شود توسط متخصص ارتودنسی ، در حالی که با لبخند بیمار هیچگونه براکت و سیمی پیدا نیست.

براکتهای لینگوالی 100%  توسط لابراتوار دندانسازی با توجه به شکل هر دندان ساخته می شود و لازم به ذکر است که برای هر بیمار متفاوت می باشد.

این گونه براکتها بافتهای داخل دهان بیمار را بیشتر مورد سایش قرار می دهد و احتمال قورت دادن آنها بیشتر می باشد.



امتیاز این مقاله:


به این مقاله امتیاز دهید

*پر کردن این فیلد الزامی می‌باشد.