
دکتر دندانپزشک که با عنوان (جراح دندانپزشک) شناخته می شود پس از طی دوره ٦ساله و کسب مدرک عمومی دندانپزشکی به انجام
تمامی اعمال دندانپزشکی بجز موارد پيچيده و تخصصی مشکلات دهان و دندان می پردازد. درمان موارد مشکل و پيچيده تر به حوزه متخصصين دندانپزشکی ائم از (متخصص أطفال،متخصص اندو، متخصص پريو، متخصص جراحی و…) مربوط می شود.
مشکلات و ناهنجاری های فک و صورت و بطور کلی نامرتبی دندان ها از ابتدا در حيطه متخصص ارتودنسی می باشد. کسب درجه تخصص در رشته ارتودنسی نيازمند طی دوره تخصصی ٣ ساله، علاوه بر دوره ٦ساله دکترای دندانپزشکی (جراح دندانپزشک) است. جراح دندانپزشک با قبولی در آزمون ورودی رزيدنتی با کسب بالاترين نمره ها در مقايسه با ديگر رشته های تخصصی موفق به ورود و گذراندن دوره آموزش ٣ساله در زمينه ارتودنسی و درمان ناهنجاری های فک و صورت می باشد. اين دوره های ٣ساله بطور تمام وقت در بخش تخصصی دانشگاه های معتبر برگزار می شود که در پايان دوره به افراد فارغ التحصيل “متخصص ارتودنسی” يا “ارتودنتيست” گفته می شود.
بهترين متخصص ارتودنسی در تشخيص و طرح درمان
در تشخيص و طرح درمان متخصص ارتودنسی می بايست
1- ويژگی های مختلف مال اکلوژن و يا تغيير شکل ظاهری صورت را تشخيص دهد.
2- ماهيت مشکل و در صورت امکان علت آن را بيان کند.
3- استراتژی درمانی خاص مبنی بر نيازها خواسته های فرد را طراحی کند.
4- استراتژی درمان را به بيمار ارائه دهد بطوری که بيمار بطور کامل متوجه درمان شود.
ارتودنسی اولین رشته تخصصی شناخته شده در دندانپزشکی است. بسیاری از کشورها سیستم های تحصيلی منحصر به کشور خود را برای آموزش و ثبت نام متخصصین ارتودنسی دارا هستند. برای يک دندانپزشک يک دوره ۳ تا ٤ ساله تمام وقت تحصيلات تکميلی موردنياز است تا به عنوان متخصص ارتودنسی واجد شرايط شود.
کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به دکتر بهادر درانی میباشد.
به این مقاله امتیاز دهید